ثبت بهتر یک خاطره
همشهری جوان/ شماره 330/ امیرجلال الدین شوکتی:
عکاسی آماتور در دنیایی که همه مردم دوربین دیجیتال دارند، کار سختی نیست؛ هر کسی میتواند از یک اتفاق یا منظره برای خودش برداشت متفاوتی داشته باشد و آن را در عکسش طوری دیگر تفسیر کند اما جدا از دوربینهای دیجیتال، چیزی که اینروزها با رشد تلفنهای هوشمند بدجوری دارد خودنمایی میکند، ماجرای عکاسی با اسمارتفون است.
اسمارتفونهایی که کیفیت دوربینشان گاها تا 12 مگاپیکسل میرود و آیفون، گوشی شرکت اپل بیشترین سهم بازار را از آنها در اختیار دارد. پس اگر اپلی هستید این نرمافزارها را دانلود کنید و اگر اپلی نیستید در هنگام عکاسی با موبایل حوستان به برخی نکات باشد.
نرمافزارهای عکاسی با اپل:
به دلیل کمبود جا به معرفی سه نرمافزار قناعت میکنیم! اپ اول که Snapseed است با رابط کاربری ساده و منوهای جذاب قابلیت ویرایش عکس را به کاربر میدهد. از برش و چرخش گرفته تا تنظیم نور و کنتراست.
در نهایت هم میتوانید عکس را در صورت مهیا بودن زمینه در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید. نرمافزاری که دوم معرفی میکنیم ColourSplash است. این نرمافزار تنها کاری که میکند، سیاه و سفید کردن تصاویر و سپس رنگی کردن آن نقاطی است که شما میخواهید.
اما همین قابلیت آدم را خیلی سرگرم میکند. آخرین نرمافزارمان هم که یکی از بهترین اپهای عکاسی اپل است، Instagram نام دارد. در این نرمافزار میتوانید عکس گرفته شده را فیلتر رنگ بزنید، قابهای خلاقانه بیندازید و سرانجام روی شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید. این واقعا یکی از جذابترین اپها برای iOS (سیستمعامل گجتهای اپل) است.
نکات عکاسی با موبایل:
در این مورد هم اجبارا به ذکر چند نکته بسنده میکنیم. اول اینکه به هیچ وجه از زوم و فلاش استفاده نکنید؛ چراکه زوم موبایل یک چیز دیجیتال و تزئینی است و تنها فایدهاش پایین آوردن کیفیت عکس است.
فلاش هم که فلاش نیست؛ یک LED پرنور است که تنظیم رنگ تصویر را به هم میزند. دوم اینکه از یک سوژه چندین و چند عکس بگیرید. کنتور که نمیاندازد! اینطوری میتوانید از بین انتخابهای مختلف، آنهایی را که تار نیستند انتخاب کنید.
در آخر هم اینکه تا قبل از باز شدن دیافراگم دوربین، دستتان را روی لنز بگذارید. اینطوری سنسور سنجش وضعیت نور در تاریکترین حالت ممکن قرار میگیرد و نور زیادی جذب میکند. پس لبخند بزنید و چیکچیک!